Klintsundet är nu vår bas i Stockholms skärgård  när vi besöker och blir besökta av släkt och vänner. Lisas dotter Anna med sambo Kalle bor på Ljusterö och rekommenderade denna lilla marina. Den passar oss precis, vi får el och toalett i land, tyvärr saknar den vatten! Den säljer drivmedel och har en kiosk med lite livsmedel, glass och godis. Det är en stadig ström besökare som tankar och handlar. Vi ligger med aktern mot en pontonbrygga mellan Y-bommar. Det är bara några segelbåtar, resten motorbåtar.

Vår hund Jaque bor ombord för första gången och vi lär oss tillsammans hur vi skall hantera denna utmaning. Kajutan ligger djupt ner och vi hade förberett en landgång för att han skulle ta sig förbi den branta lejdaren/trappan. Nu, efter några dagar, klarar han det galant utan landgång och vi har stuvat undan snickerierna. Han ligger på däck och håller koll på dem som vandrar på hans brygga. Han gillar inte hundar på sitt revir.

Och vi har besökare och gäster, precis som vi avsett. Lisas son Person kommer på söndag och vi firar hans födelsedag med pompa och ståt; 45 år den 23 juli, syster Anna och bror Tomas kommer. Vi har haft ombord Lisas Anna med sambo Kalle, pensionerade hunden Tara med matte Ewa, syssling Lotta med make Mikael, karatekompisen Janne med hustru Tuva, gamla vännerna Elisabeth och Jörgen, barnbarnet Gustav med pappa Pelle.  Och vi väntar flera.

Vi pysslar om ketch Siri, putsar och gör rent. Jag tar långpromenader och badturer med Jaque. Lunchgästerna får sill och potatis från Christiansö, middagsgästerna får sallad och ostbricka. Jaque och jag har en badklippa lite undan från bryggorna, vi har hittar kantareller och plockat blåbär. Lisa, Jaque och jag har det bra…