Lisa bestämde att vi skulle trotsa kulingen och gå till Lysekil. Vännen Christer hade bjudit oss på middag och dit ville hon. SMHI och senare även DMI varnade för SV kuling, vi beslöt att smyga den innersta leden. Man måste i alla fall genom Havstensund och  Tjurpannan.

Så här skriver Macfie i seglingsbeskrivningen: Grov sjö från sydväst förvandlas här till vitskummande, sällsynt vrånga och toppiga vågor, vilka bearbetar berget. En bra beskrivning, jag kan bara instämma efter gårdagen. Vi har ju i sommar passerat  såväl Stad och Lindesnäs och jag var nog lite stöddig och övermodig. Vi fick dansa! Siris maskin och propeller drev oss igenom häxritten. Det blev bara otrevligt.

I slutet av dansen fick vi en rejäl överhalning och porslinskåpet öppnade sig igen. Lisa hade stoppat in de tallrikar, glas och muggar som överlevt Skagerack och kollat stängningsmekanismen. Men ännu en porslinskrossning var ett faktum. Nu har vi kvar två flata och två djupa tallrikar och tre muggar. Mer behöver vi ju inte??

Resten av dagen blev en walk in the archipelago park. Sol över runda röda klippor, skummande gröna och vita brott mot kobbar och skär. Ejdrarna låg uppkrupna i lä. Några tumlare hälsade oss välkomna hem. Och det var värt mödan att bli välkomnad av Christer. Varm dusch och Thaimiddag. En generös kväll…