Från Egersund i förrgår till Kirkehamn på Hidra, vi höll oss från de beryktade Siragrunden. I sunden vid Hidra dörjade vi makrill som Lisa stekte till middag.

Skroven som blev över när jag rensade använde jag som  bete i krabbtinorna. I morse plockade jag upp fyra krabbor och en ål, det blir dagens middag.

Det var varning för liten kuling, 10-12 m/s vid Lista och Lindesnäs, vi gick i gryningen från Hidra. Lista är ett lågt ökänt land utan skyddande skärgård. Förr hade Sjöräddningen eskort förbi Lista, nu är båtarna större och jag tror detta har upphört. Men ryktet lever kvar. Vi såg på vädersajterna att vi passerade vid 7 m/s, nu på eftermiddag kom kulingen.

Farsund besöker vi varje år. Stadens köpmän sponsrar bryggan så vi ligger här utan hamnavgift. El, vatten och under säsong bjuder man på frukostfrallor. Naturligtvis populär hamn men nu på sensommaren är vi bara två segelbåtar här.

Nu är vi nästan hemma, vi har gjort sträckan Torekov-Farsund i en etapp men det var i ljusa juni, nu i mörka augusti delar vi nog upp den…