Vi seglar hemåt och passerade Polcirkeln söderut klockan 1018 igår. Vi har tagit två jättekliv och nått de förstenade systrarna på Alsten. Vi lämnar nu jättarnas land och kommer åter till en natur som har mer mänskliga proportioner.Det var ljummet och torrt i vår natthamn, Heröysundet, och vi fick snabbt på oss shorts.

Våra förväntningar på Nordland/Lofoten har överträffats, allt där är GIGANTISKT. Jag  har sakta anpassat mig men är fortfarande väldigt observant, lite småskraj, jag vill inte ha hårt väder i dessa stora vatten, med dessa väldiga öar. Tycker det känns tryggt att ligga vid en brygga över natten.

Vi pratar, som vi brukar på hemseglingen, om nästa års segling, vad vill vi göra. Lisa vill tillbaka till Lofoten. Kanske skall vi låta Ketch Siri övervintra? Det skulle undvika transportseglandet. Jag har så lätt att fastna i långa etapper.

Idag skall vi till Vega, bara 25 sjömil. Och därefter till Leka, även  det en kort  etapp. Vi skall stoppa till på en”skalle” och se om vi kan få torsk. Vi åt den sista biten sej till middag igår. Blåbär från Enid till dessert! Seglarens liv är gott…

Annonser