Det  finns två hamnar för nöjesseglare, en i centrum och en tio minuters promenad norrut. Den norra hamnen kostade hälften och vi valde den. Ovanför oss ligger Svolvaergeita, en grå granitklippa, berget har en grön matta av lövträd och enbuskar och trädgränsen är otydlig, det kryper gröna stråk högt på berget.

Husen har  blommande trädgårdar och Svolvaer känns ombonat med alleer och små parker. Torget har uteserveringar och restauranger. Hamnen erbjuder ständiga spektakel.

Vi drack kaffe ombord på Snorre IV hos Helge och Ann som låg vid kajen. Först trängde sig en stor fiskebåt in bland nöjesbåtarna, sen kom en jätte till cabincruiser, bägge  försvårade för RIB-båtarna som tagit ut turister på tur.  En holländsk stålketch lyckades ta sig in mellan de plastiga motorbåtarna.

Vi köpte en liter räkor och promenerade tillbaks till lugnet i norra hamnen. Jag försökte få Taylorkaminen att fungera, vi har inte använt den på några år.  Slutet på mina försök blev att vi tittade på Toplichts hemsida på en vedkamin. Redaren Lisa anser att den verkar ha lagom avancerad teknologi för mig.

Nu skiner solen från en klarblå himmel, det är 10-12 grader på morgonen, vi har en liten elektrisk värmare så vi klarar oss gott. Vi inväntar Lisas son Per som kommertill Bodö på tisdag. Lisa åker över med Hurtigruten och hämtar honom. Vi skall fira hans födelsedag tillsammans.