Lisa och jag har tid, vi ger oss tid och det ger säkerhet. Vi går till havs när vi har goda väderutsikter. Vi följer vädret främst genom nätet och VHF och läser UK, Norge, Danmark, Tyskland och Ugrib. Vår erfarenhet är att meteorologerna klarar förutsäga två till tre dygn, lite bättre än Riksbankens nationalekonomer klarar med ekonomin.

Sjöfärden i sommar har tre avsnitt: Torekov till Bodö, 1000 sjömil, upptäcktsfärder i Lofoten och hem från Bodö- Torekov 1000 sjömil.

Vi köpte vår segelkanot av Sture Stork, seglingsvärldsmästaren. Han brukade säga ATT han skulle komma men inte NÄR. Förra sommaren lärde oss hur rätt han hade.

Vi avser lämna Torekov 1/6 och av familjeskäl går vi från Göteborg först runt 12/6.  Vi vill vara i Bodö i början av juli men Nordlandskusten är lång. I Bodö skall vi träffa och segla med vännerna Sture och Enid. Lisas son Per flyger upp för att fira sin födelsedag 23/7. Hemseglingen går längs kusten och vi planerar klara den i augusti, vi vill vara hemma i Torekov första veckan i september. Ray på Pela har samma mål som vi och liknande tidplan, vi kommer säkert segla tillsammans.

Sjökapten J W Fröstedt, min morfars farfar, undertecknade på sin tid breven- God Willing Weather Permitting.

Det gäller även Ketch Siri!